Unii băieți, pseudo-lideri de opinie, încă mai cântă ode fostei guvernări, trecută în umbra istoriei în noiembrie anul trecut. Doar că odele astea sunt așa, de dragul audienței și viralizării, o viralizare mai “de centură”, cum ar veni vorba. 🙂

“Bubele” și problemele cauzate de fosta guvernare Ponta au început să apară imediat inainte de finalul anului trecut. Și continuă să apară, creând stupoare și indignare.

Un nou motiv de indignare este cel al preconizatei scumpiri a alimentelor. Asta deși TVA a scăzut, asta deși prețul barilului de petrol este mai ieftin decât a fost vreodată în ultimii 10 ani. Și mai ales, asta deși costurile de producție sunt aproximativ aceleași cu cele din urmă cu un an de zile.

O lege, o singură lege, trecută foarte rapid de Parlament, propusă de fosta guvernare, poate provoca în următoarea perioadă creșteri ale prețurilor alimentelor chiar și cu 30%. O lege neinteresantă pentru mass media, referitoare la deșeurile de ambalaje și la niște cote de plată pentru aceste deseuri impuse de Statul Român, cote stabilite cu cifre ce par, din nou, scoase din “burta” cuiva.

Mă amuză și acum impertinența unor pseudo-lideri de opinie ori falsitatea și nepriceperea unor analiști economici, care au intoxicat opinia publică în mod constant în vara anului trecut cu creșterea economică și cu visteria plină a Statului Român. Se dovedește încă o dată că vorbeau din cărți și din presupuneri, cu sau fără rea-voință.