Pentru ca tot se vorbeste despre modificare Codului Rutier si permiterea unui nivel de alcoolemie la soferi de 0,2 (la mie) si pentru ca datele informative despre cum poti determina singur daca mai poti urca la volan dupa ce ai consumat putin alcool, am hotarat sa ma folosesc de niste date ce mi-au fost puse la dispozitie in timpul scolii de soferi si sa fac un tabel. šŸ™‚

Practic, datele de mai jos sunt cu caracter autoevaluativ, in functie de greutatea corporala, si sunt cu caracter informativ, estimativ, nu sunt un calculator, si se refera la nivelul de alcoolemie pentru barbati, pe stomacul plin. Informatiile de mai jos au caracter legal in Italia, incepand cu 2007, fiind rezultatul unui studiu comandat de guvernul italian care sa fie folosit in mod autoevaluativ de catre soferi.

Motivul pentru care va prezint aceste date este datorat faptului ca in doar cateva zile au aparut o sumedenie de aplicatii ce-ti calculeaza alcoolemia, toate ignorand factori precum sexul, consumul de hrana, combinarea tipurilor de alcool.