Ciudate reacţii au unii oameni vis-a-vis de unele evenimente. Sau altfel zis, un blogger (aka Cristi Dorombach) alege să vadă lucrurile complet opus faţă de restul oamenilor, faţă de chiar cele relatate de Poliţie, atunci când încearcă să „clarifice” ce s-a întâmplat în cazul femeii tâlhărite de un taximetrist în Bucureşti, în urmă cu câteva zile, întâmplare în care se pare că taximetristul a încercat să o şi violeze pe femeie.

Zeci de rânduri şi comentarii mai apoi, bloggerul în cauză încearcă să-şi justifice atitudinea şi modul diferit de a vedea lucrurile evidenţiind faptul că el de fapt doar atrage atenţia că lumea în care trăim nu e sigură şi că femeile trebuie să fie mai atente la taxi-urile în care urcă. Ca o menţiune aici, sper că am înţeles bine ce a zis.

Din păcate, nu, nu trăim într-o lume sigură. Drept dovadă toate evenimentele care se petrec în jurul nostru zi de zi.

Dar, putem încerca să facem lumea asta mai sigură, contribuind fiecare cu câte puţin. Şi primul pas spre a face asta este să ne alegem cu grijă cuvintele. La fel, putem încerca să şi gândim atunci când scriem, analizăm, vorbim.

Sigur, Cristi Dorombach poate fi exemplul ideal unei societăţi care deşi se zbate în ipocrizie, încearcă de fiecare dată să arate că este normală. Pentru că altfel, să-mi fie cu iertare, dar când îţi intră în casă sora, soţia ori mama, tâlhărite sau poate violate, nu te apuci să le mai loveşti şi tu.

Ori, se pare că asta nu înţelege domnul blogger Cristi Dorombach. Faptul că sunt anumite situaţii în care, în viaţa de zi cu zi, trebuie să cauţi să gândeşti că mulţimea, chiar dacă în mintea ta ciudată eşti un mic extremist, misogin, care găseşte explicaţii pentru tâlhării sau violuri, condamnând victima în locul agresorului (sau deopotrivă cu acesta).

Mulţumesc, pe această cale, domnului blogger-jurnalist Cristi Dorombach, că ne-a arătat cât de multe minţi ciudate, avide după pseudo-celebritate sunt în blogosfera si online-ul românesc.