Cumva, imaginea articolului se potriveşte şi cu cele recent relatate de Mass Media referitor la situaţia Greciei.

O Grecie în derivă, unde după un referendum fără sens, guvernul se destramă în ziua următoare. Pentru că, de fapt, nici guvernanţii greci nu au ştiut ce au vrut să realizeze prin referendumul de ieri.

Desigur, UE prevăzuse situaţia (nu ştiu dacă şi referendumul) încă din iarna trecută, drept urmare a pompat în economia europeană vagoane de euro pentru a se proteja şi pentru a minimiza impactul deciziilor unei Grecii radicale, neserioase, iresponsabile, pentru restul ţărilor din Uniune,.

Azi, încă de la primele ore, se simte deja că Grecia a rămas singură să-şi rezolve problemele. Mult speculata prăbuşire a Euro a rămas doar la stadiul de poveşti. Euro este sub asediu, însă rezistă foarte bine şi arată că nu este o monedă chiar atât de uşor de sabotat. Ceea ce este bine, pentru noi cei care am fi fost puşi în situaţia de a plăti din nou datoriile Greciei.

Îmi pare rău pentru oamenii din Grecia, încă nu-şi dau seama că acel NU de ieri nu înseamnă nimic pentru ei. Şi că problemele, cu adevărat, abia acum încep. În fond Europa a primit cel mai clar semnal că Grecia se gândeşte doar la binele propriu, nu la binele întregii Uniuni, aceeaşi Uniune care a pompat sume fabuloase pentru a salva economia Greciei, în ultimii 15 ani.

Dar, se vor descurca. Mai mult decât situaţia din Grecia mă îngrijorează brusca schimbare de atitudine a partidului de guvernământ de la noi, ai cărui membri, într-un număr destul de important, par să fi adoptat aceeaşi atitudine ca şi guvernul Tsipras.