Articol inscris la Blog Power 17!
Tema editiei, propusa de Dana: Știință și Divinitate. Ești adeptul Genezei sau al lui Darwin? Poate știința explica totul, inclusiv Divinitatea? În viața ta sunt complementare sau se exclud reciproc?


Sincer, asta e o tema care ma starneste instantaneu si poate doar dorinta de a fi cat mai obiectiv in argumente ma face sa cuget minute in sir inainte de a asterne cuvintele pe coala virtuala!

Nu sunt adeptul nici al stiintei, nici al Divinitatii, nu sunt adept, sunt om cu libertatea de a alege dupa bunul plac si inteleapta.mi simtire, nu ma incumet nici macar o clipa sa pun in balanta cine are dreptate, care parte aduce explicatiile complete sau cel putin care parte spune adevarul! Pentru mine totul este o imbinare perfecta intre ceea ce stim si ceea ce suntem in stare sa percepem, pe de.o parte si ceea ce simtim si ceea ce suntem in stare sa simtim, pe de alta parte, adica, stiinta si divinitatea se imbina perfect, se completeaza asa cum de altfel mi se pare normal, pentru ca ambele fac parte din viata oamenilor, chiar de unii neaga asta! Stiinta nu este si nu va fi niciodata opusul divinitatii, desi multi inca mai confunda in asa fel, divinitatea este complet gresit perceputa ca fiind o super forta de care trebuie sa ne temem, desi divinitatea in esenta sa este o forta constructiva si nu una distructiva! Stiinta este inca mult prea departe de a detine toate raspunsurile, divinitatea este la fel de departe de a spune acele raspunsuri, atunci de ce toate astea? Adevarul e intotdeauna la mijloc, asa ca explicatia ce vine instantaneu in mintea mea ar suna cam asa:- totul se petrece in mintea oamenilor, stiinta este facuta de oameni, de fapt este definita de oameni ca un nivel al informarii si insusirii de cunostinte pe un anume domeniu, pe cand divinitatea, deasemenea tot in mintea oamenilor, aduce completarea, imbinarea, explicatia ilogica pe care omul o accepta voit, doar pentru a scapa de stresul si teama necunoscutului!


Teama de necunoscut? Da, oamenilor le este teama, oamenilor le este frica, cu totii avem un complex al fricii in mintea noastra si inca nu am auzit sa existe cineva care sa fi fost capabil sa.si suprime acest complex! Tocmai din aceasta teama s.a nascut si nevoia de divinitate, de forta care sa ne protejeze, tocmai de asta noi oamenii am cautat raspunsuri si explicatii ale divinitatii intr.un mod in care sa ne linisteasca si sa ne suprime complexul numit teama, asta desi privind per ansamblu, imbinand stiinta si divinitatea, adica ceea ce simtim si ceea ce stim, adevarul iese imediat la iveala, cu alte cuvinte, avem pareri formate de cele mai multe ori aiurea, nefondate sau doar pentru a fi in ton cu restul semenilor! Explicam toate necazurile si suferintele pe care le traim ca si cand ar fi mania divinitatii sau neatintia acesteia, asta desi, logic si real, totul este doar o consecinta a unei activitati anterioare facute tot de catre oameni!


Spuneam de cunostinte si de stiinta si mai ales cat de usor si de real poate explica existenta divinitatii, incat multi refuza sa accepte acest raspuns! Daca Dumnezeu ne iubeste pe toti, atunci nu vi se pare normal sa fie impartial? Ah, da, pentru ca asa e normal si logic, dar atunci de ce ne rugam pentru binele nostru si al apropiatilor nostri cand stim in mod clar ca binele nostru poate insemna suferinta altcuiva? Nu ar fi mai bine ca atunci cand ne rugam divinitatii pentru o soarta mai buna sa zicem in rugaciunile noastre: -Faca-se voia ta! ???
Da, o facem, adica spunem asta, dar constientizam asta? In mod clar nu, pentru ca noua si in mintea noastra ni se formeaza in mod involuntar ideea ca voia lui Dumnezeu inseamna in mod clar, binele nostru personal, in concluzie refuzam in mod voit, dar inconstient, ca de fapt acceptam divinitatea si intelepciunea divina dar parca…parca am vrea ca noi sa fim bine..iar vecinului sa.i moara capra..cam asa ceva 😉

De ce spun ca stiinta si divinitatea nu vor fi niciodata in contradictie ci tocmai invers, adica se vor imbina perfect? In mod logic, sa ne gandim la cateva aspecte, printre care ceea ce simtim, ceea ce stim si ceea ce suntem capabili sa discernem, in mod clar raspunsul, oricarui om intreg la minte, ar fi acesta: –percem lumea si mediul inconjurator asa cum ne convine noua, intr.un mod vadit partinitor, care sa ne asigure linistea si siguranta, asa ca nu vom precupeti niciodata de la activitati sau pareri care sa ne protejeze, care sa nu zguduie baza cunostintelor noastre, perceptia fundamentala asupra mediului, asupra vietii! 


Stiinta le poate explica, daca nu pe toate, macar majoritatea aspectelor vietii, insa rezultatul final al explicatiilor stiintifice fie vor avea ca rezultat acceptarea existentei divinitatii, fie vor fi un ”impas total” in momentul in care  vor exista oameni ce se vor incapatana sa puna la indoiala totul, care vor cauta mereu si mereu hibe, care vor rastalmaci fiecare cuvant, care vor simtii de fiecare data nevoia de a fi diferiti, asta desi aceasta diferenta se va plia mereu pe incapacitatea lor de a percepe si insusii realitatea! Viceversa, adica extrema cealalta sunt acei oameni, fanatici religiosi, fie ei crestini, budisti sau musulmani, adica acei oameni care si pentru care divinitatea inseamna literele scrise in Biblie sau Coran!

Nu voi introduce citate filozofice, nu voi apela la argumente si contra.argumente stiintifice, pentru ca vreau ca aceste randuri sa fie scrise de mine, de mintea si sufletul meu deopotriva, vreau doar sa transmit un mesaj si anume ca nimic din ceea ce vezi nu e ceea ce pare iar divinitatea exista indiferent ca o accepti sau nu, Ea este forta ce uneste si construieste acest univers, este mereu langa tine, in jurul tau, inauntrul tau, tu esti parte din divinitate, caci ai fost creat de El!!

*ps:-stiinta nu sustine ca viata a inceput cu Bing-Bang, ci oamenii de stiinta sustin asta, acei oameni care vor sa verifice totul, care nu isi accepta propria limita de gandire, care nu sunt in stare sa depaseasca acea limita de gandire!
**pps:- marea majoritate a oamenilor de stiinta care de.a lungul vietiilor lor au contestat existenta Divinitatii, a lui Dumnezeu, au acceptat in ultimele clipe de viata si au imbratisat credinta in forta divinitatii( o fi din cauza complexului de teama?)
***pps:- toti oamenii sufera de un anumit complex, au un comportament specific, identitate proprie, totul croit de propriile experiente si trairi, de propriul fizic si de propria gandire, complex care de cele mai multe ori se va dovedi a fi adevarata bariera, peste care nu vor fi niciodata capabili sa treaca daca nu.si accepta acel complex!