Fotografii castigatoare ale premiului Pulitzer ,editia 2011!

 Aceasta fotografie a castigat premiul Pulitzer la categoria “Feature Photography”. Fotograful este Barbara Davidson, de la Los Angeles Times, care a realizat un fotoreportaj despre victimele nevinovate ale confilctelor armate dintre bande rivale. Micuta de 10 ani Erica Miranda a fost impuscata de trei ori in spate, genunchi si sold, in timp ce se juca baschet in fata casei.


 Josue Hercule (patru ani) a fost impuscat in cap de un barbat de 46 de ani, cunoscut pentru apartenenta sa la bandele de gangsteri. Sase luni mai tarziu, tatal copilului si-a parasit familia, iar Josue si cei trei frati ai sai au ramas in grija mamei lor, intr-o garsoniera micuta.

 Rose Smith este o alta victima a schimburilor de focuri dintre bandele de cartier. La momentul in care a fost impuscata, era insarcinata in trei luni. Atat ea, cat si fetita sa au supravietuit, insa Rose nu va mai merge niciodata.

 Aceasta fotografie a castigat premiul Pulitzer la categoria “Breaking News Photography” si a fost realizata de Carol Guzy, Nikki Kahn si Ricky Carioti, de la The Washington Post. Fotografia a fost facuta in urma cutremurului din Haiti, intr-un azil pentru batrani.

 fotografia se numeste “Rugaciunea” si suprinde un moment de rugaciune al locuitorilor din Port-au-Prince, in urma cutremurului din Haiti.

 Un haitian incearca sa salveze o profesoara prinsa intre zidurile scolii in care preda. In dreapta sa este cadavrul unei eleve, care a murit strivita printre ruine.

 Fotografia “Salvarea” a fost realizata de Carol Guzy. Micutul Reggie Claude este salvat de echipele de interventie din casa care s-a prabusit peste el si familia sa.

Fotografia “Viata printre ruine” prezinta un cuplu care se plimba mana in mana printre ruinele provocate de cutremurul din Haiti


Multumiri BM _/BUSINESS MAGAZIN