Articolul este dedicat utilizatorilor platformei Blogger!

 Este recunoscut faptul ca blogurile gazduite pe platforma Blogger sufera foarte mult la capitolul accesibilitate si design, foarte multe dintre ele fiind foarte ”lenese”, avand timpi de incarcare ce depasesc lejer 15 secunde! In cele ce urmeaza voi incerca sa enumar cateva ”smecherii” de editare a blogurilor si designului lor, menite sa va faca blogul mai rapid, cu un aspect mult mai profesional, mult mai accesibil si nu in ultimul rand sa va faca blogul usor de citit!
 Prima si una dintre cele mai importante sugestii se refera la bannere, pentru ca nu.i asa, tuturor ne plac bannerele care sa evidentieze o cauza anume pe care o sustinem sau pur si simplu sa aratam apartenenta la un ”ceva”!
 Asadar, pentru va a va face blogul cu cel putin 40% mai rapid, atunci nu veti mai pune bannerele in format ”cod html/java script” ci le veti pune intr-un widget imagine, pe fiecare in parte, atasand imaginii linkul aferent! Este foarte simplu si de efect, pentru ca practic, in loc sa va umpleti blogul de scripturi si widgeturi html veti pune doar fotografii care sa aiba link! De ce are acest efect? Adica de ce sporeste viteza blogului? E simplu, pentru ca obiectele de design scrise in html sau java script reactioneaza foarte greu la accesare, tocmai de asta blogurile gazduite pe WordPress sunt mult mai rapide, tocmai pentru ca nu folosesc html/java script ci folosesc php!

 O alta sugestie importanta se refera la blogroll! Incercati sa afisati in blog roll doar text, fara imagine, pentru ca de asemenea, imaginile din fluxul de date rss ale blog.rolului, nu sunt scalate si ingreuneaza foarte mult timpii de incarcare ( in special favicon.urile, gen B de la Blogger sau W de la WordPress)!

 Incercati sa nu mai folositi temele prestabilite ale Blogger, pentru ca de asemenea sunt foarte ”lenese”!  
 
 Incercati sa folositi teme personalizate, cum ar fi cele de aici, incercati sa folositi teme adaptate din wordpress, pentru ca sunt scrise in html5 si css3, adica ultima generatie de design web, iar majoritatea au timpi de incarcare intre 1,5 si 2,5 secunde (este ceva nu?)

 Instalarea unei teme custom nu este deloc greu, puteti afla pasii de aici!

 De asemenea foarte important, incercati sa nu mai afisati pe prima pagina, mai mult de 10 articole, dar si sa nu uitati sa afisati pe prima pagina doar o parte de articol si nu intregul articol( aveti in editorul de postare optiunea ”inserati pauza”(exact langa inserati clip video)!

 Legat de design, sunt anumite elemente ce nu trebuie sa lipseasca de pe un blog si anume:
  -arhiva, afisata intr-o maniera accesibila
  -o rubrica de contact, indiferent ca este o pagina sau doar o iconita care face trimitere spre o adresa de e.mail(adica asa cum gasiti aici pe Balantza, iconita verde din partea dreapta-sus)
 – o metoda de abonare rss ( se recomanda folosirea Feed Burner pentru a trimite catre cititori fuxul de informatii)!
 – o rubrica cu cele mai citite articole, pe o anumita perioada de timp
 -o lista a categoriilor articolelor voastre
 – un sistem de interactiune social media (facebook, twitter, google plus)! Se recomanda folosirea AddThis, instalarea fiind foarte usoara!
 -in caz ca aveti reciprocitati de link sau banner exchange, folositi pagini speciale pentru fiecare in parte, altfel riscati sa va umpleti inutil pagina principala sau pagina de articol!
– incercati sa ordonati obiectele widget in pagina intr.un mod logic si accesibil

 Cam acestea ar fi principalele sugestii pentru a avea un blog ordonat, rapid, accesibil, cu un design atragator si interactiv! Continutul articolelor depinde, evident, de fiecare dintre voi 🙂