Nu prea am de gand sa fac o introducere in tema ca la carte, deci voi purcede direct la subiect! 😀

1-Cand ma pot considera blogger? -din chiar prima clipa in care ti-ai publicat primul articol pe blog! Oricine are macar un articol publicat pe blog se poate considera blogger, nu conteaza ca e analfabet sau doctorand, nu conteaza ca e cioban la oi sau cioban cu merţan, nu conteaza! Fotbalist este si cel ce joaca in divizia C dar si cel ce joaca in Liga 1!  Diferentele apar pe parcurs, daca vrei mai mult poti depasi stadiul de amator, daca nu, atunci poti ramane mereu la nivelul de incepator, depinde doar de ceea ce vrei!

Diletantism-Amatorism-Profesionism

2-Valoarea blogului meu e data de numarul de comentarii?- In nici un caz nu! Daca cineva ti-a zis ca da, atunci fie nu stie despre ce vorbeste fie e un blogger cu state vechi in blogosfera si vrea sa-si bata joc de tine! Poti avea zero comentarii pe blog si peste 5000 de cititori zilnic, la fel de bine cum poti avea 5000 de comentarii pe blog si doar 10 cititori zilnic!

Valoarea blogului tau e data de articolele tale, de calitatea lor, de sursa de informatie pe care acestea o reprezinta!

3-Valoarea blogului meu e data de numarul de unici? – In nici un caz nu! Blogul prin definitie nu inseamna altceva decat un jurnal personal facut public online! Ca de-a lungul timpului au fost oameni care au dezvoltat ideea de blogging(printre care si subsemnatul) si care au vrut sa acorde o reala insemnatate parerilor personale ale fiecarui om in parte, asta e cu totul altceva! Sa-ti fie clar, continutul blogului tau defineste valoarea blogului tau! Sunt destui bloggeri cu 10-20.000 de unici zilnici care scriu si vorbesc precum niste birjari, care au articole ce nu sunt altceva decat stiri preluate din mass media, care daca-i pui sa gandeasca ce au scris in articol fac instantaneu crampe cerebrale(oare exista crampe cerebrale?)! Grija ta e sa-ti tii blogul curat, sa respecti minimum de reguli de design, elemente ce trebuie sa existe pe un blog, grija ta e sa publici gandurile tale, experienta ta, parerile tale! Traficul va veni, nu trebuie sa faci matanii si nici salturi mortale pentru a-l obtine, nu de alta, dar crede-ma ca degeaba ai mii de unici daca nu stii sa-i valorifici!

         Continutul blogului tau sunt gandurile tale, parerile tale, experienta ta!

4-Ca sa arat ca respect limba romana trebuie sa scriu cu diacritice? – Crezi ca respectul consta in ”buna ziua”, adica in politeturi? -Crezi ca daca vorbesti(scrii pe blog) ca un birjar si pui literelor diacritice, e vreo diferenta, te face sa te simti un birjar emancipat? Respectul pentru limba romana consta in modul cum ii folosesti cuvintele, luand in considera intelesurile(sinonimele) pe care le pot avea cuvintele ce le folosesti, pentru ca prin cuvintele folosite, tu ca blogger, vei trimite la final mesajul tau spre cititori, insa daca acest mesaj e scris prin cuvinte ce pot da un cu totul alt sens decat cel pe care-l doreai, atunci cu sau fara diacritice puse, indiferent de cat de mult ai explica mai apoi, tot ceea ce vei reusi este decat sa te impiedici singur!

Vrei sa acorzi respect limbii romane? Atunci grijile tale trebuie sa fie orientate spre modul de exprimare, spre felul cum iti ordonezi ideile, randurile, spre modul cum vrei sa iti prezinti aceste idei cititorilor tai! Cu sau fara diacritice puse, cititorii vor sti sa aprecieze esenta unui text, mesajul transmis de acel text!

5-Ca sa ma promovez in blogosfera pot apela si la publicitate negativa, scandaluri? -Poti, fiecare om e liber sa zica si sa actioneze cum vrea, insa un lucru nu trebuie sa uiti, in timp vei deveni exact rezultatul a ceea ce ai construit!

Once a păcălici, always a păcălici! -Asta e rezultatul cand te promovezi prin publicitate negativa, scandaluri etc..!

In incheiere, sinteza acestui articol:

-Nu căuta paiul din ochiul altcuiva, caută bârna din ochiul tău!